Muzeul Național de Istorie a Moldovei se numără printre cele mai importante instituții muzeale din Republica Moldova, atât din punctul de vedere al patrimoniului său, cât și al prestigiului științific. Expoziția permanentă a muzeului este proiectată și realizată de un grup de specialiști care au ales o prezentare pe baza unei tematici riguros științifice, conform criteriului cronologico-tematic, pe epoci istorice, susținută de forța evocatoare a exponatelor, a mărturiilor originale reprezentative din patrimoniul istoric și arheologic muzeal. Spațiul destinat expoziției are o suprafață de 1700 m.p. și este folosit optim, respectând toate exigențele de conservare și securitate a patrimoniului muzeal.
Toţi deţinătorii cardului ISIC au posibilitatea de a a avea acces in Muzeul de Istorie a Moldovei la un preţ redus de doar 5 MDL.

Muzeul Naţional de Arheologie şi Istorie a Moldovei

adresa:str. 31 August 1989 nr.121 A MD 2012 Chișinău
date de contact:Tel.: +373 (22) 24-43-25, 24-04-26
descriere:

Muzeul oferă marelui public şi expoziţii temporare, diverse sub aspect tematic şi muzeotehnic, care vin să completeze carenţele expoziţiei permanente şi să aducă o contribuţie la propaganda culturală a patrimoniului depozitat. În cei 27 de ani de existenţă, muzeul a organizat circa 189 de expoziţii temporare  (la sediu, în afara instituţiei şi în străinătate), axate pe propriile colecţii, precum şi pe cooperarea cu alte instituţii de cultură şi cercetare.